Új honlapunk fejlesztés alatt van. A frissített oldal és tartalmak elérhetőségéig tekintse meg referenciáinkat itt!
 
Magyar nyelv
Deutsche sprache
English language
TKI
Aluta
Keresés a tartalomban
 
 
 
     
 

CÉGTÖRTÉNET

 

Az ALUKOL fémszerkezetgyártó magyar-német Kft-t 1990-ben többségi tulajdonrésszel magyar magánszemélyek és a német Versbach Metallbau GmbH alapították. A cég több mint egy évtizedig dolgoztatott embereket az alapító partnercég németországi üzemében, akik magas szinten elsajátították a szakmát és kiváló munkamorált hoztak magukkal. A dinamikusan fejlődő, forgalmát évente megkétszerező cégből fokozatosan kiváltak az automata ajtókat gyártó és a lemezmunkákat végző üzletágak (ALUMAT Kft 1995, LEMAL Kft 1996). Az eredeti cég nevet (ALK Holding Kft) és tevékenységi kört változtatott (befektetések, vagyonkezelés), és többségi tulajdonnal megalapította az utódcéget:

1997-től kezdte meg tevékenységét az ALUKOL Homlokzattechnika Kft, amely átvette az eredeti cég embereit, fő tevékenységi körét és piacát. Mára az ALUKOL a piac meghatározó cégévé nőtte ki magát Magyarországon, forgalmát tekintve évek óta dobogós helyezést ér el az alumínium homlokzatgyártó cégek között.

A romló piaci feltételek miatt a cég 2002-től kezdődően jelentős létszám- és költségleépítést hajtott végre és lecserélte egyik finanszírozó bankját. A jelenleg ca. 340 mFt saját tőkéjű cég tevékenységének finanszírozásához az anyacég az ALK Holding Kft. közel 500 mFt piaci értékű ingatlanai nyújtanak biztos fedezetet.

Az ALUKOL az átszervezés és profiltisztítás után 2005-től 2013-ig egy 25-30 fős mérnökirodaként végezte az alumínium homlokzatok kivitelezését. A cég a gyártási tevékenységeket elsősorban a leányvállalatával (ALUPRO) végezteti el, így még a legbonyolultabb homlokzatoknál esetében is hosszú távon biztosított a már fogalommá vált „ALUKOL-minőség".

2009-ben 100% ALUKOL leányvállalatként megalakult az ALUKOL Berlin GmbH, mely 4 év alatt kb. 9 millió € értékben kivitelezett alumíniumüveg homlokzatokat elsősorban Berlin és Hamburg térségében. A német leányvállalat magas költségei és az ár alatt vállalt munkák miatt jelentős veszteség keletkezett 2013-ban, mely kihatott az anyavállalat működésére is. A veszteségek miatt az ALUKOL Berlin GmbH létszáma leépítésre került és a folyó munkák lezárása után a cég befejezte a tényleges tevékenységét, ma már csak a garanciális kötelezettségeinek tesz eleget.

A németországi kudarc és a lejtmenetben lévő magyar piac miatt 2014-ben további leépítés történt az ALUKOL Kft.-nél, amely után már csak a legjobb emberek maradtak meg. Az átszervezést követően egy tapasztalt, és motivált szakemberekből álló kisebb hatékony csapat maradt meg, mely képes megfelelni mind a jelenlegi általános alacsony árszintet, mind a magas műszaki tartalmat jelentő kihívásoknak.

 

 

 

Cégcsoport tagok
Alukol
Alupro
Lemal
ALK Holding
Solart

 
 
BEMUTATKOZÁS | CÉGTÖRTÉNET | CÉGADATOK | REFERENCIÁK | KAPCSOLAT | OLDALTÉRKÉP

© 2011 All rights reserved

Weboldalkészítés: DreamSite